Windows vinkkejä

Työpöytäympäristö tarkoittaa ohjelmistokokoelmaa, jossa on graafinen käyttöliittymä sekä yleisimmät ohjelmat. Linux Mint on Ubuntun LTS-versioihin perustuva jakelu. Linux Mintillä on siis suuri pakettivarasto, koska Mint käyttää ja on yhteensopiva Ubuntun paketteja, mutta sillä on myös omat pakettivarastot.

  • Vanhentuneet ohjelmistot voivat altistaa tietokoneesi bugeille, kaatumisille ja tietoturvariskeille https://windll.com/fi/dll/microsoft-corporation/mso.
  • Näille ohjelmille sallitaan myös saapuvat yhteydet.
  • Kun tulostat siihen tuleekin seuraavaksi dialogi siitä mihin ja millä nimellä tallennetaan.
  • Yleisesti hyvänä pidetty haittaohjelmien skannaaja ja poistaja.

Varmuuskopioinnin voi tehdä samalle tietokoneelle, ulkoiselle- tai verkkolevylle, muistitikulle, FTP-palvelimelle sekä useaan pilvipalveluun. Ohjelma on kuitenkin voinut luoda joitain rekisterimerkintöjä, jotka tulee myös poistaa. Muokkausten tekeminen Windows rekisteriin voi olla vaarallista, erityisesti jos et ole tehnyt sitä ennen. Siksi on parasta valita automaattinen Advanced Identity Protector poisto ja poistaa kaikki ohjelmaan liittyvät tiedostot haittaohjelman poistajalla. Välttääksesi ei toivotut ohjelmat tai haittaohjelmat, sinun pitää käyttää luotettavia latauslähteitä ja käyttää Edistynyttä/Kustomoitua asennustapaa. Jos asennusvelho näyttää esivalittuja kolmansien osapuolien merkintöjä, poista ne kaikki. Jos asennat Advanced Identity Protection ilmaisversion, niin ensimmäisen tarkistuksen jälkeen huomaat, että se toimii vain skannerina.

CCleaner ja rekisterin palauttaminen

Tärkeä ryhmä suljetun koodin ohjelmia ovat erilaiset laiteajurit. Joillekin laitteille, varsinkin näytönohjaimille ja wlan-korteille, on vain laitevalmistajan tekemä suljettu ajuri. Koska laiteajuri on osa Linux-ydintä, sen toiminta on keskeistä koko järjestelmän toimivuudelle ja turvallisuudelle. Tätä pakettivarastoa varastolistaan lisättäessä kannattaa selvittää sen asema ja miten pitkälle siihen kannattaa luottaa. Ei siis riitä, että luottaa paketoijan ja pakettivaraston ylläpitäjän hyvään tahtoon.

Nollaa Safari

Safarin salasanat eivät enää täyty automaattisesti ja Asetuksissa salasana-välilehti on tyhjä.Klikkaa automaattinen täyttö-välilehdessä salasanat ja tunnukset täppi pois. Palauta Time Machinen avulla tiedostot ulkoiselta kovalevyltä tai erikseen kopioimalla ne takaisin hakemistoihin varmuuskopiolevyltä. Jos et saa vanhoja varmuuskopioita Time Machinessa auki, ks. Otsikko ‘Time Machine -tiedosto (.sparsebundle) ei toimi’. Tallenna tärkeimmät omat tiedostot iCloud-palvelimelle ja katso, että iCloud Drive on päivittynyt pilveen ennen asennusta. Tustkastuttaako kun Finderin palstanäkymässä viimeistä avoinna olevaa saraketta saa aina olla hiirellä vetämässä sopivan levyiseksi.

Jos jatkaa kummittelua, tee ihan oikea boottaus, kuten tuossa ylempänä neuvottiinkin. Virrat pois kokonaan, sammutus ensin ja akku hetkeksi pois. Jep, ihan ensimmäiseksi käynnistin uudelleen koneen. Siinä on latausjohto seinässä kokoajan eikä siks virrat lopu. Tää nyt onkin mun eka läppäri, mutta en tiedä miten sitä korjata. Siis lyhyesti, tiedoston sisältö riippuua siitä, avaanko tiedosto Adobe Acrobat vai PaintShopPro ohjelmalla.

Tätä varten täytyy tietysti tehdä sopiva dialogi ja lisäksi Modal-dialogia ylläpitävä ikkunafunktio. Edellä WINAPI_LIB tulee riippumaan siitä, tuleeko kirjastosta DLL-versio vaiko tavallinen kirjasto. Hyviä aliohjelmia voidaan kirjastoida, jottei niitä tarvitse kirjoittaa uudelleen. Kun Windows-ohjelmasta käynnistyy toinen esiintymä, ei itse koodia ladata uudelleen, vaan käytetään jo muistissa olevaa koodia (tämä estää itseään muuttavien ohjelmien tekemisen!). Ainostaan datasegmentti on kullekin esiintymälle omansa. Jos käyttäjä haluaa käyttää näitä muunnoksia, ei hän saa tehdä enää muita koordinaatistomuunnoksia. Tietenkin jos todella halutaan tehdä koordinaatistomuunnos, niin se ei ole kielletty, muunnos ei vaan ole kumuloituva (paitsi osittain käytettäessä muunnostaMM_ANISOTROPIC).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *